Oefening met noodvoorziening water in Plantage de Sniep Diemen

Waternet en de gemeentelijke hulpdiensten van Diemen houden op donderdag 16 september een oefening met het verstrekken van nooddrinkwater. Dat gebeurt op Kriekenoord tussen de Iet van Feggelenlaan en de Jaap Havekottelaan in Plantage de Sniep. Hulpverleners en voertuigen zijn dan op die locatie aanwezig. Tijdens de oefening wordt een deel van Kriekenoord afgezet waardoor er enige overlast is. Alle omliggende woningen, bedrijven, sportvelden, school en het openbaar vervoer blijven normaal bereikbaar. ‘’Door dit soort oefeningen zijn we in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland goed voorbereid als kraanwater niet meer veilig is om te drinken. Door het uitdelen krijgt iedereen dan toch een beetje drinkwater. Leuk als je wilt meedoen aan deze oefening. Kom daarvoor langs tussen 13.30 – 15.00 uur op Kriekenoord, bij de kruising met de Iet van Feggelenlaan met een pannetje of een lege fles. Zo maak je mee hoe dit proces verloopt en help je de hulpdiensten bij een realistische leerervaring,’’ schrijft de gemeente Diemen.