Wapens inleveren kan weer bij politiebureau in Diemen

Diemen doet opnieuw mee aan een landelijke campagne om wapens in te leveren tijdens de Week van de Veiligheid. Van 11 tot en met 17 oktober kunnen wapens worden ingeleverd bij het politiebureau aan de D.J. den Hartoglaan in het centrum van Diemen en op een aantal andere bureaus in de regio Amsterdam. Het bureau in Diemen is open van 9.00 tot 17.00 uur. ‘We zien het wapenbezit de laatste jaren flink toenemen, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat zorgt dat er ook meer incidenten zijn waar wapens bij zijn betrokken, ook in Diemen,’ aldus de gemeente. Burgemeester Erik Boog: ‘’Jongeren denken vaak dat het stoer is om een wapen te dragen. Of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen. Ze staan meestal niet stil bij de risico’s van wapenbezit. De gevolgen van steekincidenten zijn groot. Niet alleen voor het slachtoffer en diens omgeving. Ook voor de dader, omdat die een strafblad krijgt. Het moet niet normaal zijn om een mes of ander wapen te dragen. Daarom doet Diemen mee aan de landelijke inleveractie. Een veilig Diemen begint bij veilig opgroeien en daar horen geen wapens bij.’’