Winkel Diemerplein krijgt boete voor lege doos klant

Expert in winkelcentrum Diemerplein in Diemen heeft van de gemeente Amsterdam een boete gekregen van 500 euro omdat een klant een lege doos buiten heeft gezet. De doos werd op ruim drie kilometer afstand van de winkel aangetroffen in Amsterdam-Zuidoost maar door een sticker met adresgegevens ging een handhaver er vanuit dat de doos door de winkel was achtergelaten. Dat meldt AT5. De klant had in juli een televisie bij de Diemense winkel gekocht en de doos bij een afvalcontainer neergelegd. Winkeleigenaar Gert Hassing heeft de gemeente meteen al laten weten dat de boete van 500 euro onterecht is. “Ik heb 45 jaar een zaak in Diemen. Al 45 jaar zorg ik netjes dat het afval verwerkt wordt bij de gemeentelijke afvalverwerking hier in Diemen. En ik laat nooit en te nimmer iets, en mijn jongens ook niet, zelfs nog geen stukje piepschuim, achter in de stad,” zegt hij tegen AT5.

(archieffoto)