Waternet waarschuwt voor tekort aan drinkwater in de regio

Waternet, dat ook de watervoorziening in Diemen verzorgt, waarschuwt dat er in Amsterdamse regio binnen vijf tot tien jaar een tekort aan drinkwater dreigt. De hoeveelheid drinkwater die Waternet vanuit de Waterleidingduinen en de Bethunepolder bij Maarssen over Amsterdam verdeelt, kan de snelle groei niet bijbenen. Als alle woningbouwplannen voor de Amsterdamse regio – inclusief die in Diemen – doorgaan, moet de capaciteit om drinkwater te maken met ruim een kwart omhoog. Om de groei bij te houden, moet Waternet tientallen miljoenen investeren maar dat betekent wel dat de waterrekening verder omhoog gaat. Dat schrijft Waternet in een toekomstvisie voor de periode tot 2050 die vrijdag naar de gemeenteraad van Amsterdam is gestuurd. De visie is tot nu toe niet verschenen in de raadsstukken van de gemeente Diemen.