Amsterdam houdt vast aan windmolens vlakbij Diemen

De gemeente Amsterdam denkt nog steeds over het plaatsen van windmolens in de directe omgeving van Diemen. Eén van die locaties is het Science Park direct achter de ring A10 en dus vlakbij woningen aan de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan in Diemen. De andere betrokken plekken zijn het Amsterdam-Rijnkanaal bij Driemond en bij de Gaasperplas. In totaal denkt de hoofdstad over 17 windmolens binnen haar gebied. Amsterdam vraagt de inwoners van Diemen die bij die zoekgebieden wonen om mee te doen aan een onderzoek naar de buurten. ‘’Waar komt u vaak en waarom? Wat vindt u fijn of niet fijn aan uw buurt? De gemeente Amsterdam hoort graag hoe u uw buurt beleeft,’’ aldus een mededeling die is verschenen op de website van de gemeente Diemen. Daar is ook verdere informatie te vinden over de gang van zaken.