Veel wateroverlast in Diemen-Zuid door gesprongen leiding

In Diemen Zuid is vrijdagochtend vroeg in de omgeving van het sportcentrum Duran, de wijk Schelpenhoek en winkelcentrum Kruidenhof een hoofdwaterleiding gesprongen. Het lek leidde tot veel wateroverlast. Basisschool de Ark heeft voor vandaag de lessen afgezegd in verband met de veiligheid op het schoolplein. Het winkelcentrum Kruidenhof en Sportcentrum Duran zijn open. In verband met het risico op zandverschuivingen onder het wegdek kunnen enkele voet- en fietspaden in de omgeving tijdelijk niet toegankelijk zijn. Bewoners die schade hebben aan hun woning, tuin of inboedel kunnen dat melden. Bewoners worden hierover door Waternet per brief geïnformeerd. Waternet heeft inmiddels het lek onder controle en is bezig met de reparatie. Dat kan nog enkele uren duren, meldt de gemeente vrijdag rond 9 uur. Het meeste water is ook al weggestroomd. Wel is het mogelijk er op sommige plekken in de buurt tijdelijk geen drinkwater is. Medewerkers van gemeente Diemen zullen vandaag aanwezig in het gebied om zand en modder op te ruimen en ontstane schade aan het wegdek en groenvoorziening te herstellen. Meer informatie op diemen.nl 

foto Erik Boog