Bouw laatste blokken Holland Park I in Diemen van start

In de wijk Holland Park in Diemen is de bouw begonnen van de laatste blokken van de eerste fase. Blok 8, Toren 5 en Toren  omvatten in totaal 296 appartementen, 9 winkel- en andere commerciële ruimten en 257 parkeerplekken. Bouwcombinatie Holland Park Diemen is vrijdag begonnen met het maken en aanbrengen van de funderingspalen. Die palen worden geboord om geluids- en trillingshinder voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen. Het maken en aanbrengen van de funderingspalen zal ongeveer 10 weken duren. De appartementen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd. Het complex komt op de locatie waar voorheen Diemer Circle stond, een gebouw waar ook de eerste verkoopkantoren voor Holland Park waren gevestigd. Holland Park wordt de komende jaren verder uitgebreid met een zuidelijk en een westelijk gedeelte. De bouw van Holland Park West, nu bekend als Park Valley, is inmiddels ook begonnen.