GroenLinks vreest komst kerncentrale in Diemen

De raadsfractie van GroenLinks vreest dat er een kerncentrale in Diemen kan komen. Tegelijk denkt GroenLinks dat de biomassacentrale van Vattenfall mogelijk niet doorgaat. ‘’Voor Diemen lijkt er een positief eind te komen aan de discussie over de biomassacentrale van Vattenfall. Alleen een groot onheil ligt er op de loer. Deze coalitie kiest ervoor om niet te stoppen met kernenergie, maar juist te investeren in de bouw van nog twee kernenergiecentrales. Zonder een goede oplossing te hebben voor het opslaan en/of verwerken van het gevaarlijke kernafval. De locatie houden deze partij angstvallig voor zich. Maar de fractie van GroenLinks in Diemen wil duidelijk zijn. Binnen de gemeentegrenzen van Diemen en specifiek op de locatie van de vooralsnog geplande biomassacentrale is wat ons betreft geen ruimte voor een kernenergiecentrale,’’ schrijft fractievoorzitter Hilda van ’t Riet. De raadsfractie heeft daarom een motie ingediend om de komst van een kerncentrale bij voorbaat tegen te gaan.