GVB rijdt minder op Diemer buslijnen 44 en 66 door omikron

Het GVB gaat minder vaak rijden op een reeks buslijnen waaronder lijn 44 tussen Diemen-Noord en Amsterdam Bijlmer Arena en lijn 66 tussen IJburg en datzelfde Amsterdamse busstation via Diemen. Die inkrimpingen in de dienstregeling gaan op maandag 31 januari in. Dat meldt AT5. Het GVB heeft al eerder gewaarschuwd dat er ritten zouden gaan uitvallen omdat er te weinig personeel is wegens coronabesmetting of quarantaine. ‘’We blijven ons best doen om volgens onze standaard dienstregeling te rijden maar vanwege zieke collega’s of collega’s die in quarantaine zitten, moeten we aanpassingen doorvoeren in de dienstregeling van een aantal buslijnen”, laat een woordvoerder weten aan het Amsterdamse nieuwskanaal. Het GVB blijft reizigers aanraden vooraf de reisplanner te raadplegen. 

(archieffoto)