Via Hotel Diemen kan 80 vluchtelingen Oekraine opvangen

Het Via Hotel aan het Diemerhof in Diemen biedt per direct 80 plaatsen aan voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne. In verband met de grote stroom vluchtelingen die het oorlogsgeweld in de Oekraïne ontvluchten, heeft de gemeente Diemen een beroep gedaan op eigenaren van locaties om opvangplekken beschikbaar te stellen. Het Via Hotel op kantorenterrein Bergwijkpark reageerde daarop door een deel van zijn kamers beschikbaar te stellen. De plekken zijn in ieder geval de komende weken beschikbaar. De eerste vluchtelingen komen waarschijnlijk vandaag of morgen aan in het hotel. De verwachting is dat er de komende weken nog meer opvang nodig is. De rijksoverheid heeft de Veiligheidsregio’s gevraagd om acute opvang te regelen voor in eerste instantie 1.000 Oekraïense vluchtelingen en vervolgens 2.000 per regio. Burgemeester Boog van Diemen is erg blij met de oplossing die het Via Hotel nu biedt: ‘’Het is vreselijk dat het nodig is, maar het is hartverwarmend dat Via Hotel bereid is te helpen en we zo snel een eerste en fatsoenlijke opvang hebben kunnen organiseren voor deze mensen die huis en haard zijn ontvlucht. Daarnaast zijn er ook al vluchtelingen opgevangen bij mensen in Diemen thuis. Op deze manieren kunnen we in Diemen ook daadwerkelijk iets betekenen voor de getroffenen. De komende tijd zullen we kijken wat er nog meer nodig is, zowel qua opvangplekken, als qua ondersteuning voor de Oekraïense oorlogsslachtoffers.’’