Bird Brewery in Diemen plant al 100.000 bomen in Afrika

Bierbrouwerij Bird Brewery, gevestigd in het Diemerbos in Diemen, startte in 2019 met het planten van bomen in Afrika. Voor iedere verkochte liter van hun bier bij horecazaken waarmee ze samenwerken –  Groene Nesten genaamd – wordt er één boom geplant. Dankzij samenwerking met intussen ruim 390 horecazaken is deze week de grens van 100.000 bomen gepasseerd. De bomen worden geplant via partner Trees for the Future. Deze stichting plant al ruim 30 jaar bomen in zes Afrikaanse landen. Naast het planten van natuur, bouwen landeigenaren dankzij zogenaamde ‘agriforest’ ook een duurzaam inkomen. ‘’We zijn ongelooflijk trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastische resultaat: 100.000 bomen. Dat is echt ongelooflijk veel’’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. Ook collega Rik van den Berg is trots op het resultaat. ‘’Bomen planten is natuurlijk niet het eerste waaraan je denkt bij een brouwerij, dat maakt het in mijn ogen nog unieker dat we zo’n resultaat hebben behaald. We laten op deze manier echt zien dat een klein idee uit kan groeien tot iets dat impact maakt. Extra leuk dat gasten en horecazaken er weinig extra werk aan hebben, maar ze op een eenvoudige manier toch meehelpen om de wereld een stukje groener te maken.’’