Heemschut rietschuur

Diemen krijgt er nog ruim 3.500 nieuwe woningen bij

In Diemen worden de komende jaren nog ruim 3.500 nieuwe woningen gebouwd. Op basis van de huidige afspraken moeten bijna 1.000 daarvan sociale huurwoningen worden. Dat volgt uit de formule dat 30 procent van alle nieuwbouw in die sociale sector valt en nog een 20 tot 24 procent middenhuur woningen zijn. Het grootste project is Holland Park West, tegenwoordig Park Valley, met 750 woningen. Dat project is in aanbouw naast Our Campus en tegenover het bestaande Holland Park. In datzelfde deel van Diemen wil de eigenaar van de campus dat complex verder uitbreiden met onder andere seniorenwoningen. Dat soort woningen voor ouderen komt ook in De Rietschuur, een monumentaal gebouw (foto) op het terrein van Pantar in Plantage de Sniep. Hier is ruimte voor 35 appartementen en 10 huizen. In voorbereiding is het plan om op het vrijkomende terrein van Saan aan de Weesperstraat rond de 130 woningen in verschillende prijsklassen te bouwen. Met de bouw van dit project Hof van Saan, zou volgend jaar begonnen moeten worden. In Holland Park Zuid komt op langere termijn nog een groot nieuwbouwproject.