Aanbod openbaar vervoer ook in Diemen in gevaar

Het GVB, dat ook het grootste deel van het openbaar vervoer in Diemen verzorgt, de Vervoerregio en de nieuwe wethouder voor vervoer in Amsterdam waarschuwen alle voor drastische bezuinigingen op het openbaar vervoer. Dat komt doordat de regering de coronasteun voor het OV stop wil zetten. De kans is groot dat uiterlijk begin volgend jaar de frequentie op veel bus- of tramlijnen van het GVB verder wordt teruggedraaid. Het risico bestaat zelfs dat delen van routes of hele lijnen zullen verdwijnen. De nieuwe dienstregeling wordt momenteel opgezet en zal fors moeten worden uitgekleed, meldt Het Parool. ‘’Dit gaat veel mensen raken,’’ heeft wethouder Melanie van der Horst gewaarschuwd. Het GVB zorgt in Diemen voor tramlijn 19, de bussen 44 en 66 en metrolijn 53. Met name de avondritten op lijn 44 in Diemen-Noord of zelfs heel Diemen lijken, door het lage aantal passagiers, in de gevarenzone te zitten.