Hoogste punt bij Brede school Holland Park Diemen

Bij de bouw van de nieuwe brede school in Holland Park Diemen is deze week het hoogste punt bereikt. De school biedt straks plaats aan ongeveer 700 leerlingen met een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Het complex wordt naar verwachting medio volgend jaar opgeleverd en wordt dan in gebruik genomen door Florente Basisscholen en Kind&Co. ‘’Ik ben blij met deze mijlpaal en met de voortgang van de school’’, aldus wethouder Jeroen Klaasse. ‘’De contouren van de nieuwe school worden steeds zichtbaarder. Ik kijk uit naar het moment dat de kinderen naar school kunnen gaan. De school wordt straks een belangrijke ontmoetingsplek voor iedereen in de wijk, omringd door het groene park’’. De school onderscheidt zich als het gaat om interieur door natuurlijke materialen en kleurgebruik en voldoet aan het frisse scholen concept Klasse B. Het concept van een ‘Frisse School’ betekent een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol met onder andere de aansluiting op een duurzame collectieve warmte- en koude opslag, het gebruik van zonnepanelen en isolatie van hoge kwaliteit.