OBA naar Omval

Verhuizen bibliotheek Diemen naar De Omval weer duurder

De verhuizing naar en huisvesting van de openbare bibliotheek van Diemen in Theater de Omval valt weer duurder uit dan tot nu toe is voorzien. B&W kunnen nog niet inschatten hoeveel de kosten oplopen maar kondigen alvast aan bij de gemeenteraad een aanvraag voor een noodzakelijk extra krediet in te zullen dienen. De extra kosten worden voornamelijk veroorzaakt door de hogere kosten voor de fundering (heipalen) en bekleding van de buitengevel, aldus informatie van het college aan de raad. Vorig jaar september moest de raad al instemmen met een uitgave van een half miljoen euro extra voor de verbouwing en uitbreiding van het theatergebouw. Dat bedrag kwam bovenop de vier miljoen euro die oorspronkelijk begin 2021 als bouwkosten waren geschat. Het werk zelf vordert gestaag en verwacht wordt dat het vernieuwde Theater de Omval later deze zomer in gebruik genomen kan worden.