Huisartsen Diemen doen mee aan landelijke protestactie

De huisartsen van de gezondheidscentra in Diemen gaan vrijdag ook actievoeren op het Malieveld in Den Haag. De continuïteit voor spoedvragen wordt gewaarborgd door het openstellen van de huisartsenpost. ‘’De patiëntenzorg blijft voorop staan, dat is ook precies waarom we actie voeren,’’ zegt Mireille van Bree, huisarts medisch directeur van de Stichting Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost & Diemen GAZO. ‘’De reden dat de huisartsen hun stem willen laten horen is omdat we ons ernstig zorgen maken over het voortbestaan van de huisartsenzorg.’’ Samengevat gaat het om de volgende punten: de Nederlandse huisartsen willen meer tijd voor patiëntenzorg, aanpak van de wachttijden in ggz, sociaal domein en tweede lijn, minder druk van de ANW met alleen gebruik van de huisartsenposten bij echte spoedklachten en een oplossing voor het gebrek aan voldoende en betaalbare praktijkhuisvesting. ‘’Dit laatste vinden wij overigens als GAZO tot nu toe geen probleem in Zuidoost en Diemen, maar elders in het land speelt dit blijkbaar wel,’’ aldus Van Bree.