Diemerkrant.nl

Diemen schrikt van vier laag overvliegende straaljagers

Veel inwoners van Diemen zijn geschrokken van vier straaljagers die vrijdag rond half één laag over de gemeente vlogen. ‘Was wel hééél laag en véééél lawaai’, ‘Ik schrok met rot’, ‘Enorme herrie, echt eng’, waren enkele van de meer dan 30 reacties op Facebook. Ook op Twitter worden opmerkingen gemaakt als ‘Wat een geweld, bizar’. Ook wordt gemeld dat kinderen in schoolklassen in paniek raakten. Bij een flink aantal inwoners van Diemen riep het incident herinneringen op aan de Bijlmerramp waarbij een verkeersvliegtuig in oktober 1992 neerstortte op vlakbij gelegen flatgebouwen in Zuid-Oost. Veel bewoners vonden ook dat de vlucht van te voren bekend gemaakt had moeten worden. De jets waren vermoedelijk betrokken bij een fly-over op vliegbasis Soesterberg wegens een herdenking van het Commando Luchtstrijdkrachten.