Gemeente Diemen

Gemeente Diemen test leesbaarheid van haar brieven

Medewerkers van de gemeenten Diemen, Gooise Meren, Zeewolde, Almere en Waadhoeke hebben deze week een aantal van de meest gebruikte gemeentelijke brieven aan marktbezoekers in Almere voorgelegd. In een nabijgelegen café konden zij onder het genot van een kop koffie hun ongezouten mening op de brieven geven. De afgelopen tijd heeft een aantal werkgroepen met vertegenwoordigers van 38 gemeenten zo’n 50 brieven herschreven om ze voor alle inwoners leesbaarder te maken. In Almere werd aan een diverse groep van zo’n 50 marktbezoekers gevraagd of de boodschap duidelijk was en wat ze van de stijl vonden. Hun respons was zowel kritisch als enthousiast. Op basis van de antwoorden worden de brieven verder verbeterd. De herschreven modelbrieven zijn dit najaar voor alle gemeenten beschikbaar. Het herschrijven en testen van een groot aantal modelbrieven maakt onderdeel uit van het project Duidelijke Overheidscommunicatie.