Gemeente Diemen

Diemen wil meer doen voor inwoners in financiële nood

‘’Het college van B&W van Diemen wil zo snel mogelijk dit najaar en deze winter iets extra’s doen en onderzoeken of we samen met onze maatschappelijke partners daarnaast nog meer kunnen betekenen voor inwoners die te maken hebben met oplopende kosten en daardoor in de problemen komen. Want behalve minimahuishoudens treft de inflatie ook middeninkomens. Verder zijn er al allerlei bestaande regelingen die we nog eens extra onder de aandacht gaan brengen en mogelijk ook kunnen toepassen voor meer groepen.’’ Dat heeft wethouder Marian Everhardt meegedeeld in de gemeenteraad. ‘’Het college maakt zich, net als iedereen denk ik, ernstig zorgen over de gevolgen van de steeds maar stijgende prijzen voor de inwoners van Diemen. Niet alleen de prijzen van energie zijn enorm gestegen, maar ook die van de dagelijkse boodschappen. Steeds meer mensen hebben moeite om maandelijks rond te komen. Waar het vooral om gaat is dat we willen voorkomen dat mensen in de schulden raken of niet uit de schulden kunnen komen, omdat hun uitgaven elke maand hoger zijn dan hun inkomsten. Kortom: het college van Diemen wil datgene wat we al deden voor inwoners versterken. De urgentie is hoog. We werken in de komende weken uit wat we nog meer kunnen doen naast de al bestaande maatregelen.’’