NieuwjaarsreceptieOmval

Theater de Omval Diemen ontvangt ruim 56.000 euro steun

Theater de Omval in Diemen heeft nog eens 36.655 euro steun ontvangen van de Provincie Noord-Holland  uit een noodfonds om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De gemeente Diemen draagt ook 19.738 euro bij. In 2020 heeft de provincie 10 miljoen beschikbaar gesteld voor dit doel. Met het bedrag uit dit noodfonds en een forse bijdrage van de gemeenten (die dragen 35 procent bij) was het eind 2020 al mogelijk om meer dan 120 instellingen steun te bieden. Het geld dat nog over was, is nu verdeeld. Rosan Kocken, gedeputeerde cultuur: “Het noodfonds is in het leven geroepen toen de volledige gevolgen van Covid-19 voor de maatschappij en de culturele sector nog niet te overzien waren. Bezoekersaantallen en publieksinkomsten zijn in veel gevallen nog niet op peil en er wordt nog vaak rekening gehouden met aanzienlijke tekorten. Met een bijdrage uit het noodfonds kunnen wij een aantal musea, theaters en podia ondersteunen die nog steeds kampen met onzekerheden.”