Plein Diemen-Noord ‘servicegebied’ Felyx deelscooters

Het Gruttoplein voor het gelijknamige winkelcentrum in Diemen-Noord wordt door het deelscooter bedrijf Felyx beschouwd als ‘servicegebied’. Daardoor hoopt het Amsterdamse verhuurbedrijf ‘de rest van Diemen scootervrij te kunnen houden’, laat Felyx desgevraagd weten op Twitter. Dat leidt er toe dat op het Gruttoplein regelmatig tien of zelfs meer van die scooters zijn geparkeerd. Het bedrijf vraagt wel verkeerd geparkeerde scooters te melden zodat de gebruiker een waarschuwing of boete kan krijgen. Of Felyx het Gruttoplein kan blijven gebruiken, is onzeker omdat de gemeente binnenkort hoopt te beginnen met een renovatie van dit deel van Diemen-Noord. Daarbij wordt ook het parkeerterrein voor auto’s aan de voorzijde van het winkelcentrum opgeheven.. Over verkeerd geparkeerde deelscooters van Felyx komen ook uit andere delen van Diemen, met name Holland Park, regelmatig klachten binnen.

(archieffoto)