Verduurzamen 111 woningen Spoorzicht Diemen afgerond

BAM Wonen en Rochdale hebben de afronding van de verduurzaming van 111 sociale huurwoningen in de wijk Spoorzicht deze week gevierd met de bewoners. Het gemiddelde energielabel ging van D naar A en ook werden vocht- en tochtproblemen opgelost. Dat betekent meer wooncomfort en besparing op energiekosten. De uitvoering kreeg van de bewoners een hoog rapportcijfer: gemiddeld 8,8. Het project in Spoorzicht (met 42 woningen uit de jaren dertig en 69 woningen uit de jaren vijftig) liep van januari 2022 tot november 2022. In Diemen heeft BAM Wonen voor het eerst bij een verduurzamingsproject de rijwoningen ingescand met drones. Daarna zijn de beelden omgezet in 3D-modellen. Op die manier zijn woningdetails van alle daken en gevels al in het voorbereidingstraject digitaal beschikbaar voor alle betrokken partijen. Ook de binnenkant van de woningen werd digitaal in kaart gebracht. Het uitvoeringsteam gebruikte smartphones met LiDaR-scanner voor 3D-scans van de woning. Deze beelden vereenvoudigen het afstemmen van woningspecifieke werkzaamheden. Eric Nagengast, directeur Vastgoed bij Rochdale, is blij met het resultaat: ‘’Onze verduurzamingsopgave is enorm. Wij verhuren 38.000 woningen in de metropoolregio Amsterdam.. Nieuwe digitale technieken kunnen het werk versnellen en aangenamer maken voor onze bewoners. Dat blijkt hier. Bijna een 9 als rapportcijfer is geweldig.’’