Opruimen schade storm Poly in Diemen grote klus

Op veel plaatsen in Diemen zijn nog sporen zichtbaar van de storm Poly van afgelopen woensdag. Het ziet er naar uit dat vijf al wat oudere bomen zijn omgewaaid met wortel en al, zoals één op de Prins Bernhardlaan vlak voor de sporthal (foto). Verder zijn er veel jonge bomen omgewaaid, bijvoorbeeld in Holland Park en in Diemen-Noord. Dat zijn bomen die relatief kort geleden zijn aangeplant. Daardoor hebben ze nog geen stevige wortels. Deze bomen worden weer rechtgezet in de hoop dat ze doorgroeien. Als de bomen het toch niet redden, zal de gemeente ze later vervangen. Verder is de gemeente druk met het opruimen van takken, bladeren en andere stormschade. Omdat de bomen vol in blad zitten, zijn er veel kleine en middelgrote takken afgebroken. Deze takken worden opgeruimd. Gebroken takken die nog in de bomen zitten, worden verwijderd. Het opruimen en herstellen is in volle gang. Er zijn veel bomen op de een of andere manier beschadigd. Daarom gaat het nog wel even duren voordat alles is gecontroleerd en losse takken zijn verwijderd, laat de gemeente weten.