Grote brand na explosie bij woning Diemen, vierde ernstige incident

Bij een woning aan het Van Markenplantsoen in het centrum van Diemen heeft zich donderdagochtend vroeg een explosie voorgedaan waardoor brand is ontstaan. De woning heeft grote schade opgelopen. Bewoners van meerdere woningen moesten enige tijd hun woning verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie spreekt echter wel van een levensgevaarlijke situatie. Vanuit de politie zijn de Teamleider Explosieven Verkenning en forensische opsporing na het blussen van de brand gestart met een onderzoek. Ook is met diverse getuigen gesproken en doen rechercheurs onderzoek naar camerabeelden in de omgeving. De explosie is zeer vermoedelijk met opzet veroorzaakt. Mensen die iets gezien hebben rond 02.10 uur aan het Van Markenplantsoen wat in verband zou kunnen staan met de explosie of die andere informatie hebben, spreekt de recherche heel graag. Dat kan via 0900-8844. De afgelopen weken zijn in Diemen twee keer eerder explosieven afgegaan, bij de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park en aan de Albert Schweitzerstraat in het centrum vlakbij het Van Markenplantsoen. Ook is aan de Heivlinderweg in Noord een auto uitgebrand.