Diemen zoekt bedrijf voor scanauto’s en parkeercontroles

De gemeente Diemen is in gesprek met verschillende bedrijven voor de scanauto’s en verdere parkeercontroles. Tot nu toe wordt dat in Diemen uitgevoerd door ‘Amsterdamse’ scanauto’s van het bedrijf Egis Parking Services EPS. De gemeente Amsterdam heeft de samenwerking met EPS echter na acht jaar beëindigd en de parkeerhandhaving en -dienstverlening per 1 januari overgedragen aan P1 dat onderdeel uitmaakt van Q-Park, aldus AT5. EPS spande wel een kort geding aan tegen dat besluit maar dat werd door de rechter afgewezen. Diemen moet nu kiezen of het met EPS Parking Services doorgaat of ook een andere aanbieder, bijvoorbeeld P1, inschakelt. De laatste tijd verschijnen op Diemer Facebook pagina’s wel regelmatig klachten over fouten bij de controle met scanauto’s.