winkelcentrum

Diemen ‘verrast’ over verhoging parkeertarieven Diemerplein

De gemeente Diemen is verrast over de verhoging van de tarieven voor de parkeergarage van winkelcentrum Diemerplein. De eigenaar van het winkelcentrum heeft daarover ook geen contact opgenomen met de gemeente, aldus B&W in antwoord op vragen uit de raad. Zoals diemerkrant.nl onlangs meldde zijn de parkeertarieven in de garage onlangs zonder een enkele aankondiging bijna verdubbeld. Daarover regent het ook klachten op sociale media. B&W zullen contact opnemen met de eigenaar van Diemerplein om één en ander te bespreken. Dat is mede nodig omdat de gemeente contractueel verplicht is nu ook de tarieven voor parkeren op straat rond het winkelcentrum te verhogen. Die tarieven moeten 20 procent hoger zijn dan in de parkeergarage, aldus de afspraken met de eigenaar van het winkelcentrum. ‘’Of Diemen gehouden is aan de verhoging, zal juridisch nader uitgezocht worden,’’ aldus B&W.