PVV in twee stembureaus in Diemen grootste partij

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november is de PVV de grootste partij geworden in twee stembureaus: het wijkcentrum Noorderlicht in Diemen-Noord en het stembureau in een keet bij station Diemen. In het wijkcentrum haalde de partij 23 procent van de stemmen, bij het station 27 procent. Dat blijkt uit een analyse van de uitslag door diemerkrant.nl. In alle andere Diemer stembureaus was GroenLinks/PvdA de winnaar. Het percentage voor die partij varieerde daarbij van 35 procent op OurCampus en 34 procent in De Diem tot 22 procent in de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid. In de Gymzaal Diemen-Noord, het stembureau in Plantage de Sniep en dat in het Zorginstituut in Holland Park was de VVD de tweede partij, overal elders in Diemen was die tweede plaats voor de PVV. Verder deden onder meer Denk en de Partij voor de Dieren het ook goed in Diemen.