61 bomen weg voor bouwproject Saan in Diemen-Zuid

De gemeente Diemen heeft vergunning verleend voor het kappen van 61 bomen op het voormalige Saan-terrein aan de Weesperstraat in Diemen-Zuid. Daar wordt deze maand begonnen met de sloop van de bedrijfspanden om plaats te maken voor het woningproject Hof van Saan. De kap van nog eens 61 bomen in Diemen volgt op een reeks soortgelijke ingrepen in alle wijken van Diemen. In Ruimzicht moeten 155 bomen verdwijnen in het groengebied langs de Tobias Asserlaan en omgeving, iets wat nog steeds fel wordt bestreden door een bewonersgroep. Bij het Oranjeplantsoen worden bomen gekapt voor het aanpakken van de wijk en dat gebeurt ook in de wijken Schepenbuurt en Vlinderwijk in Diemen-Noord. In Diemen-Zuid verdwijnen eveneens enkele tientallen bomen in verband met de opening van de busbaan voor alle autoverkeer en andere verkeersmaatregelen. In alle gevallen beoogt de gemeente Diemen wel meer nieuwe bomen te planten dan er worden verwijderd.

(archieffoto)