Enorme boiler bij Vattenfall Diemen komt niet in gebruik

Een enorme elektrische boiler die Vattenfall bouwt bij haar electriciteitscentrale in Diemen komt waarschijnlijk niet en mogelijk nooit in gebruik. De tarieven voor het gebruik van het electriciteitsnet zijn sterk gestegen sinds Vattenfall subsidie voor de boiler aanvroeg. Het energiebedrijf denkt daarom dat het de investering onder de huidige voorwaarden niet in zal zetten, blijkt uit een kamerbrief van het ministerie van economische zaken. De boiler met een capaciteit van 150 megawatt, die tientallen miljoenen euro┬┤s heeft gekost, is al voor een groot deel afgebouwd. De installatie was bedoeld om stadswarmtenetten in Diemen, Amsterdam en Almere duurzaam te voorzien. Eerder besloot Vattenfall ook de plannen voor een fel-omstreden biomassacentrale in Diemen in de ijskast te zetten.

(archieffoto)